HV71:s Emil Johansson och Frölundas Joel Lundqvist i torsdagens SHL-match. Foto: TT

Joel Lundqvist knuffade linjedomare – domarbasen ligger lågt

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagens möte med HV71 knuffade Frölundas lagkapten Joel Lundqvist en linjedomare mitt framför huvuddomaren. Utan åtgärd. På SHL vill man inte kommentera händelsen offentligt.

– Vi för diskussionen internt, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink.

Thorsbrink har sett bilderna som är ganska tydliga. Lundqvist kom upp bakifrån och gav linjedomaren en tydlig knuff som gjorde att denne höll på att tappa balansen. Huvudomaren åkte bredvid och svängde upp mot Lundqvist för att ställa sig emellan. Linjedomaren parerade knuffen och vände sig om för att titta på Lundqvist.

– Det är inget som vi i situationsrummet kommer att granska. Det är domarteamet på isen som gör bedömningen och det kan ligga verbala saker bakom som kan vara förmildrande, säger Thorsbrink till SVT Sport.

Jag trodde att du som domarchef skulle ha en åsikt eftersom bilderna är så tydliga? Nu får man ju intrycket att ni vill mörka det här.

– Absolut inte. Jag vet inte vad jag ska svara på det. Vi för mycket diskussioner internt, säger Thorsbrink som inte vill säga hur han reagerar på bilderna men säger sin inställning generellt.

– Domaren ska ju vara en auktoritet och vi vill inte ha spelare som håller på och kladdar, förklarar Thorsbrink.

Kan det komma en anmälan i ett senare läge?

– Man kan anmäla efteråt men det är inget som jag ser i det här fallet.

Men efter ett möte anmäls nu Joel Lundqvist till disciplinnämnden för sin knuff. 

– Vi tar ett felbeslut på isen. Vi uppfattar inte situationen på samma sätt när vi går igenom den i efterhand, säger Mikael Sjöqvist till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.