Dömdes för misshandel – nu gör han succé i Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Lilja dömdes till villkorlig dom efter att ha delat ut ett slag mot Jens Olsson i samband med en match för tre år sedan. En händelse som märkt honom – idag gör han succé i Tre Kronor.

– Jag håller igen mer på isen idag. Varje gång jag blir förbannad så kommer minnesbilder från händelsen, säger han till SVT Sport.

Jakob Lilja har i tre år haft en civilrättslig process hängandes över sig. Anledningen är den händelse som för tre år sedan stämplade honom som en förövare.

Han fick en anmälan emot sig efter en crosschecking som tagit illa på Malmös back Jens Olsson. Jakob själv spelade i Rögle på den tiden.Sen dess har han hunnit med spel i Linköping för att idag spela i Djurgården.

– Det har varit jobbigt, självklart. När jag såg händelsen i efterhand så såg det inte bra ut. Men jag är ingen farlig spelare. Jag är normalt sett aldrig inblandad i något sådant. Jag ville träffa över axeln men absolut inte i nacken.

Du gör idag succé i Tre Kronor (2 mål på 2 matcher) och är hela SHL:s poängkung. Har de senaste årens följetong sporrat dig att tvätta bort den stämpeln du fick i samband med händelsen?

– Det har det. Det måste jag erkänna. Jag vill inte att det ska skrivas om det här mer. Det är ingenting jag har problem med att prata om eller så men jag vill hellre ha rubriker som relaterar till något positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.