Karlskrona tilldelas två 5-0-vinster efter kaoset i hockeyettan. Foto: Bildbyrån

Domen: Boden och Karlskrona vinner ospelade matcherna med 5-0

Uppdaterad
Publicerad

Efter kaoset i hockeyettan har nu Ishockeyförbundets tävlingsnämnd tagit beslut kring vad som ska hända med de fyra matcher som inte spelats.

Boden och Karlskrona, totalt fyra lag valt att inte spela emot, vinner matcherna med 5-0.

Den 21 oktober kom Svenska ishockeyförbundet med beskedet att lag som väljer att inte spela matcherna i hockeyettan kommer att straffas med en 0-5-förlust.

Innan detta beslut var på plats hade fyra planerade matcher inte spelats. Örnsköldsvik och Kalix hade valt att inte spela borta mot Boden och Mörrum och Vimmerby hade valt att inte spela borta mot Karlskrona.

Nu står det klart att Boden och Karlskrona vinner dessa matcher med 5-0 efter ett beslut i förbundets tävlingsnämnd.

Tävlingsnämnden har inte dömt ut någon ekonomisk kompensation.

Att motståndare väljer att inte spela mot Boden och Karlskrona  beror på att dessa klubbar valt att inte skriva på ligans tv-avtal. De fyra motståndarlagen har, av rädsla för att inte få ersättning därför inte spelat bortamatcher mot Boden och Karlskrona.

Det finns ytterligare ospelade matcher där tävlingsnämnden ännu inte tagit beslut.

KLIPP: 60 sekunder: Kaoset i hockeyettan (21 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.