Jesper Lindgren stängs av i tre matcher – efter tacklingen på Sam Vigneault

Uppdaterad
Publicerad

Björklövens Jesper Lindgren delade ut en huvudtackling mot Modos Sam Vigneault.

Nu stängs han av i tre matcher.

Det betyder att han missar resten av semifinalserien lagen emellan.

Det var i den tredje perioden av femte semifinalen mellan Modo och Björklöven som Jesper Lindgren tacklade Sam Vigneault. Den senare tvingades kliva ut skadad.

Domaren lämnade ärendet till disciplinnämnden – som nu fattat ett beslut att stänga av Lindgren i tre matcher. Detta trots att han inte blev utvisad för incidenten under pågående match.

Jesper Lindgren delar inte situationsrummets syn på saken:

”Han (Vigneault) är i en onaturligt låg position, jag fokuserar givetvis på att hålla nere min armbåge (vilket man tydligt ser på videoklippet) och spelar den här defensiva situationen för att vinna fördel av pucken och inget annat! Jag anser inte denna situation är fog för en avstängning”, säger Lindgren i beslutet som är publicerat på hockeyallsvenskans sajt.

Avstängningen gör att Björklöven-spelaren missar resterande matcher i semifinalserien mot Modo och första matchen i en eventuell final. Han får även böta 6 875 kronor.

Modo leder serien med 3-2 och tar sig, vid seger i kväll, till final. Tisdagens tillställning spelas 19.00.

Hur läget är med Sam Vigneault är oklart. Modos sportchef Henrik Gradin hälsar i ett sms att man inte kommenterar några eventuella skador i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.