Klar seger för regerande mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Linköping kom från en viktig vinst i går efter ett sent avgörande mot Modo. I dag var regerande mästarna Luleå som var på besök i Östergötland. Luleå var revanschsugna efter en förlust mot tvåan Djurgården och det syntes. 4-0 blev det till slut efter en stark insats från norrbottningnarna.

Linköping hade inför mötet mot Luleå ett ambitiöst mål, att slå SDHLs publikrekord på 6200 åskådare. Man kom lite mer än halvägs, 3622 var på plats för att se hemmalaget mot regerande mästarna Luleå.

Precis som de senaste matcherna saknade Luleå stjänduon Emma Nordin och Michelle Karvinen men bortfallet spelade inte någon större roll för resultatet.

Norrbottningarna tog ledningen genom Wilma Sjölund och fortsatte trycka på. Linköping skapade chanser men lyckades aldrig få hål på Minatsu Murase i Luleåkassen. Jenni Hiirikoski utökade bortalagets ledning när hon tryckte av från blå i powerplay.

I underläge 3-0 tog Linköping ut målvakten för att knappa in på Luleå. Och när bortalaget även drog på sig en utvisning fick Linköping en biljett in i matchen. Istället för reducering så kunde Linn Peterson med sitt andra mål i matchen sätta spiken i kistan till 4-0 för Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.