Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Johnsson stod för en olycklig passning mot Luleå. Foto: C More

Dråpliga målet i derbyt mellan Skellefteå och Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Leo Komarov gjorde mål, utan att behöva göra någonting alls.

Skellefteås Jonathan Johnson rensade pucken på honom, in i eget mål. Skellefteå vann sedan med 3–2 efter straffar.

– Jag tänkte en sak och det blev en annan, säger Johnson till SVT Sport.

Ställningen 2–1 i slutet av andra perioden i det heta derbyt mellan Skellefteå och Luleå. Då skulle Skellefteås Jonathan Johnsson rensa iväg pucken från sin position bakom eget mål. Den tog istället på Luleås Leo Komarov och gick in ni eget mål, till 2–2. I mål stod en 18-årig SHL-debutant i form av Alexander Hellnemo.

– Jag tog ett felbeslut bara. Jag tänkte en sak och det blev en annan. Det är tråkigt att det är just när Hellnemo står sin första match. Att ge honom den situationen är inte roligt, säger Johnson.

Det hela var en jämn tillställning. Inga mål gjordes i tredje perioden och inte heller förlängning kunde skilja lagen åt. I straffläggningen var Skellefteås 19-åring Simon Robertsson den ende som gjorde mål, och sköt segern till Skellefteå inför drygt 6 000 åskådare. I mål stod den 18-årige SHL-debutanten Alexander Hellnemo.

Johnson hyllar talangerna då det även i tisdags var en junior, Axel Sandin Pellikka, som avgjorde.

– Det är skitkul att se dem spela hockey och framför allt när det blir straffar. De är riktigt bra straffskyttar, det är skönt att ha dem i laget, säger han.

Se situationen i spelaren ovan.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 2

Luleå HF logo

Luleå HF

0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 6001

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.