Landeskog slog till med hattrick. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Dubbla svenska hattrick i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbla svenska hattrick i nattens NHL-ishockey. Gabriel Landeskog gjorde sitt första hattrick på tre år när Colorado slog Winnipeg med 7-1 och Johan Larsson gjorde karriärens första när Arizona slog Chicago med 6-4.

– För oss handlar det om att försöka komma tillbaka till den nivå som vi hade förra året, och vi känner att vi har en bit kvar. Men med lite tålamod kommer man långt, säger Landeskog, som även hade en assist, enligt lagets Twitter.

Det var Landeskogs fjärde hattrick i NHL.

Larsson: ”Fick det första målet ur vägen”

Johan Larsson fick det att lossna ordentligt när hans Arizona slog Chicago med 6-4. Den 29-årige förre brynäsaren har aldrig gjort fler än tio mål under en säsong sedan han kom till NHL för tio år sedan.

Nattens tre mål var hans första för säsongen, de första på 24 matcher.

Tidigare den här säsongen missade Larsson tio matcher på grund av skada och coronasmitta.

– Jag fick det första målet ur vägen. Jag känner mig bättre, nu när jag kommit tillbaka och börjat hitta in i rytmen och fått mer självförtroende, säger Larsson.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

7 - 1

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

1-1, 3-0, 3-0
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 15171

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.