Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mika Zibanejads klassmål i spelaren ovan Foto: NHL.com

Dubbla svenskmål i Rangers vinst

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad och Erik Gustafsson stod för varsin fullträff när deras New York Rangers hemmabesegrade New Jersey i natt.

Första halvan av matchen blev en tillknäppt historia – det dröjde fram till 12.25 in i mittenakten innan Zibanejad lyckades vispa in matchens första mål med ett backhandskott mellan benen på Kaapo Kähkönen i motståndarnas bur.

Mika Zibanejad nådde därmed 20 mål för säsongen. Det var sjunde säsongen i rad han gjort minst 20 mål. Målet var dessutom hans första i spel 5 mot 5 sedan 23 december.

Strax före pausvilan var det dags för ytterligare ett Rangers-mål när Gustafsson hittade nätet bakom en skymd Kähkönen. Gästerna lyckades reducera i slutet på tredje, men närmare än så kom man inte och med en minut och tretton sekunder kvar kunde Vincent Trocheck fastställa slutresultatet i tom målbur.

Vinsten var välbehövlig för Rangers som hakar på Boston och Florida i toppstriden i den östra konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.