Se Dylan Holloway mäktiga soloprestation samt Nils Höglanders mål. Foto: TT

Edmonton körde över Vancouver – tvingar fram sjunde avgörande i NHL-kvarten

Vancouver hade chans att avgöra – men blev i stället överkörda av Edmonton. Nu väntar en sjunde och avgörande match i kvartsfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Matchens delikatess stod Edmontons Dylan Holloway för med en soloprestation som betydde 1-0.

”Han går hela vägen!”, säger kommentatorn.

Edmonton tog kommandot i första perioden och tog ledningen med 1–0 genom Dylan Holloway i nionde minuten. Knappt två minuter senare kom dock Vancouvers svar, med svenska avsändare, när Nils Höglander assisterad av Elias Pettersson kvitterade till 1–1.

Men det som tidigare varit en jämn serie blev något annat den här gången. Edmonton förde spelet, sköt mer skott och var bättre. 1-1 blev till 5-1 i en överkörning och därmed tvingar laget fram en sjunde och avgörande match.

– Nu känns det som att vi har allt att vinna, säger Edmontons Mattias Ekholm till Sportbladet efter vinsten.