Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots fem insläppta mål stod Jacob Markström för 35 räddningar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Edmonton sänkte svensklaget

Uppdaterad
Publicerad

Edmonton har kvitterat kvartsfinalserien mot svensklaget Calgary. Edmontonstjärnan Connor McDavid stod för två poäng i 5-3-segern.

Edmonton vann över svensklaget Calgary med 5–3 i den andra kvartsfinalmatchen, en vändning mot lagens första möte, som Calgary vann med hela 9–6.

Elias Lindholm spelade fram till en 3–1-ledning för Calgary i början av den andra perioden, men sedan vände Edmonton och satte fyra raka mål bakom Jacob Markström i Calgary-målet. En intensiv kväll Markström som trots målen stod för 35 räddningar. På isen för Calgary fanns även svenskarna Mikael Backlund, Rasmus Andersson och Oliver Kylington.

I Edmonton fortsätter Connor McDavid att imponera. Han stod för ett mål och en assist i matchen har nu gjort 20 poäng på nio matcher i Stanley cup-slutspelet. Det är bara Wayne Gretzky som har klarat det Mike Bossy på färre antal matcher. Tidigare har även bland andra Mario Lemiux nått 20 slutspelspoäng på nio tillställningar.

Det står nu 1–1 i matcher och lagens tredje mötet sker natten mot måndag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.