Simon Edvinsson. Foto: Bildbyrån

Simon Edvinsson nobbar OS

Uppdaterad
Publicerad

Superlöftet Simon Edvinsson, 18, tackar nej till OS.

Enligt uppgifter till SVT Sport finns backen med i bruttotruppen men har redan bestämt sig för att inte åka även om han blir uttagen på fredag.

– Jag vill fokusera på Frölunda och ett JVM till sommaren, säger han exklusivt till SVT. 

Simon Edvinsson har tagit SHL med storm och i par med Christian Folin etablerat sig som en av hela ligans bästa backar.

Han är bara 18 år och den backen med definitivt störst potential i ligan. Han valdes som nummer 6 i sommarens draft av Detroit och var med det den högst rankade svensken.

Frölundaspelaren hänvisar bland annat till tuffa karantänsregler. Mycket tyder också på att det blir ett JVM till sommaren också och där känner Simon att han har ouppklarade affärer.

– Det är lite därför också. Blir för mycket flängande om jag också ska spela ett OS

Edvinsson har nyligen kommit tillbaka efter Corona-smitta och börjat bidra i vardagen för Frölunda. 

Du har inte blivit påverkad i detta beslut av din tränare Roger Rönnberg som varit minst sagt negativt inställd till att släppa spelare till Tre Kronor under OS?

– Inte blivit påverkad alls. Alla får ta sina egna beslut. För mig är SM-guld och Frölunda prio just nu. Sen förstår jag om andra spelare som till exempel min kompis Christian Folin vill köra. Det kanske är hans sista chans. Alla tar sin egna beslut och folk respekterar det. 

Edvinsson har precis kommit tillbaka efter corona-frånvaro och gjorde sin första SHL-match ikväll efter frånvaron och efter JVM-debaclet. 

– Roligt att vara tillbaka men kroppen känns tyngre och det jobbar man upp nu. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.