Garpenlöv: ”Det är bara Linus Omark som har tackat nej”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa veckas fredag tar förbundskapten Johan Garpenlöv ut sin OS-trupp. I ”Hockeykväll” avslöjar han att Linus Omark är den enda spelaren som han har pratat med som har tackat nej.

– Resten som jag har pratat med är jättesugna att åka och spela för Sverige i OS, säger han.

Innan jul blev det klart att det bara blir ishockeyspelare från Europa i herrarnas OS-turnering. Om en dryg vecka presenterar Johan Garpenlöv sin 25-mannatrupp.

– Vi börjar närma oss. Det har varit en process hela hösten där vi har haft möjlighet att testa cirka 40 spelare i två turneringar och det finns en del intressanta spelare som inte har varit med. Vi känner oss bekväma just nu, säger han.

Ändras spelsättet då det nu blir Europa-spelare och inte NHL-spelare?

– Grunden i vårt sätt ligger fast, men det är alltid så att beroende på vilket lag kan man skruva på det lite grann.

Garpenlöv avslöjar att det enbart är Luleåstjärnan Linus Omark som har tackat nej till OS i Peking.

– Det är bara Linus som har tackat nej, som jag har pratat med. Resten som jag har pratat med är jättesugna att åka och spela för Sverige i OS. Man får inte så många chanser att spela OS. Nu är det många killar i Europa som har möjligheten och då finns det ett jättestort intresse.

Så här säger Omark själv om beslutet att tacka nej till OS:

– Egentligen tackade jag nej till Tre Kronor 2018, men kontakten återupptogs och jag funderade på det. Men jag kom fram till att jag inte vill åka då OS-upplevelsen inte lär bli den samma och jag vill inte heller riskera att hamna i karantän i Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.