SVT-experten: ”Det kan bli svåra skador”

Uppdaterad
Publicerad

Rögles back Tony Sund träffade Linköpings Vilmos Gallo i ansiktet med klubban – men klarade sig från utvisning.

SVT Sports expert Håkan Loob tror däremot inte att händelsen är överspelad.

– Det blir säkerligen ett efterspel på det här, säger Loob i Hockeykväll.

Det var i slutet av andra perioden i Rögles 2–1-seger mot Linköping som Tony Sund träffade Wilmos Gallo i ansiktet med en crosschecking. LHC-spelaren blev liggande på isen ett bra tag innan han tog sig till båset och fick sitta med en ispåse tryckt mot käken.

Någon utvisning blev det däremot inte för Sund. Det borde han ha fått, anser SVT Sports expert Håkan Loob, som även menar att sista ordet nog ännu inte är sagt.

– Under en längre tid har man pratat om crosscheckingar upp mot ansiktet på det här sättet, att man inte ska tolerera det i svensk hockey. Här kommer Tony Sund undan med, jag ska inte säga blotta förskräckelsen, men det var i alla fall ingen av domarna som såg det, säger Loob.

Han fortsätter:

– Ser man reprisen är det jättetydligt att den är rakt upp på käken. Hade nog velat se att han hade fått utvisning i matchen, sen får vi se vad efterspelet blir. Men det är inte bra när man gör så mot ansiktet. Det kan bli svåra skador.

Se händelsen i spelaren ovan.

Hockeykväll och fler avsnitt av Powerbreak hittar du i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.