Foto: Bildbyrån

Efter attacken: Deveaux får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Rögles André Deveaux överfall på Vik Hockeys Per Helmersson har väckt stor uppmärksamhet. Nu reagerar Rögle med att ge Deveaux sparken från klubben.

– Vi tar avstånd från en sådan händelse, säger Rögles ordförande Håkan Eriksson till Sydnytt.

– Devaux och Rögle BK har beslutat att skiljas åt, säger Eriksson till Sydnytt.

Med omedelbar verkan?

– Japp.

Vi som klubb fördömer händelsen. Det är ett oacceptabelt agerande på egen hand och inget vi som klubb står bakom. Agerandet är inte på något vis sanktionerat. Vi har pratat med André idag om det inträffade och gemensamt beslutat att gå skilda vägar, säger Eriksson till klubbens hemsida.

André Deveaux kommenterar:

– Känslorna tog överhand för mig där under några sekunder. Även om mitt rykte verkar föregå mig är jag inte en våldsam person. Om något, möjligtvis en passionerad spelare. Mitt uppsåt var aldrig att åsamka någon allvarlig skada och med tanke på att jag är en mycket större person än Per Helmersson är det klart att om skada varit min intention hade han inte kunnat spela matchen eller den påföljande.

– Jag inser att jag har gjort några starka kommentarer i stridens hetta efter att vi vann matchserien mot Västerås och vill ta detta tillfälle be om ursäkt till Västerås, till Per Helmersson och till alla hockeysupportrar efter att jag tappade mitt humör.

– Jag hoppas att det inte finns några långsiktiga skador på mig själv efter tacklingen jag fick och jag vet att där inte finns några skador hos Västerås med anledning av händelsen. Fokus ska vara på Rögle BK. Vi är ett starkt lag som har jobbat hårt tillsammans detta året och tog oss till SHL, det förtjänar att hamna i fokus nu.

Rögle BK respekterar och kommer inte ha några invändningar oavsett utfall och beslut i tävlingsnämnden respektive disciplinnämnden. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.