Oskar Lindblom skriver nytt treårskontrakt med Flyers. Foto: TT Nyhetsbyrå/Philadelphia Flyers

Efter avslutade cancerbehandlingen – Lindblom skriver nytt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Lindblom avslutade nyligen sin cellgiftsbehandling.

Nu har den 23-åriga svensken skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadelphia Flyers – värt 81 miljoner kronor.

Det var i december som Oskar Lindblom fick beskedet att han drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Tidigare under julimånad delades rörande bilder på Lindblom som då avslutade sin cellgiftsbehandling.

Under onsdagskvällen presenterade Lindbloms NHL-klubb, Philadelphia Flyers, att man skrivit på ett nytt treårskontrakt med sin svenska stjärna. Ett kontrakt på ett totalt värde av inte mindre än 81 miljoner svenska kronor.

– Jag är väldigt glad över att få vara en del av Flyers under ytterligare tre säsonger. Supporten som föreningen, supportrarna och hela NHL har givit mig har varit överväldigande. Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka med grabbarna i laget snart och åter vara den professionella hockeyspelare som jag vet att jag kan vara, säger Lindblom till klubbens hemsida.

Den första augusti drar NHL-slutspelet igång md 16-delsfinaler. Philadelphia Flyers kommer att gå in i slutspelet först när det är dags för åttondelsfinaler.

Klipp: Oskar Lindblom har avslutat sin cancerbehandling (2/7-2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.