Oskar Lindblom är en av tre som kan få priset Foto: TT

Lindblom kan få pris efter cancerbehandling

Uppdaterad
Publicerad

Philadelphias Oskar Lindblom, som gått igenom en cancerbehandling, är en av tre finalister till NHL-priset Bill Masterton Memorial Trophy.

Priset tilldelas den spelare i ligan som under säsongen bäst exemplifierat uthållighet, sportmannaanda och hängivenhet till ishockeyn.

– Jag är väldigt ödmjuk inför att vara övervägd för det här priset som så många modiga och stora spelare har vunnit, säger Lindblom till Philadelphias webbplats.

Forwarden Lindblom inledde den nordamerikanska ishockeysäsongen med elva mål och sju assist på 30 matcher innan han i december fick beskedet att han drabbats av Ewings sarkom, en slags skelettcancer, och inte spelade mer under säsongen.

För några veckor sedan avslutade 23-åringen sin cellgiftsbehandling.

– Att se det omvälvande stödet från supportrar, lagkamrater och hela hockeyfamiljen har varit väldigt emotionellt för mig. Tveklöst har det hjälpt mig att ta mig igenom den här svåra tiden, och tillbaka till att vara med och göra saker jag älskar, säger svensken.

Övriga två nominerade till Bill Masterton Memorial Trophy är Dallas Stephen Johns och Ottawas Bobby Ryan. Johns kom i januari tillbaka till ishockeyn efter knappt två års frånvaro på grund av posttraumatisk huvudvärk och Ryan har kommit tillbaka efter alkoholproblem. Den svenske målvakten Robin Lehner vann priset i fjol.

NHL-galan, som skulle ha arrangerats i Las Vegas den 18 juni, är framflyttad till den 25 mars nästa år på grund av coronapandemin.

ARKIV: Oskar Lindblom har avslutat cancerbehandlingen (2 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.