I den första hemmamatchen efter Lindbloms cancerbesked 17 december hyllades han stort. Även i nattens match hade en del fans med sig skyltar för att stötta under behandlingen. Foto: TT.

Känslosamt när Lindblom såg sin första match efter cancerbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan fick Philadelphias Oskar Lindblom beskedet att han fått diagnosen Ewings sarkom, en form av skelettcancer. Blott 23 år gammal. I natt såg han sin första match från läktaren i Wells Fargo Center när Tampa Bay vann sin tionde raka match, med 1-0.

När den förre brynässpelaren Lindblom, i en svart keps, zoomades in på jumbotronen i ett reklamavbrott ställde sig publiken upp och applåderade. Tränaren Alain Vigneault började också att applådera och spelarna i båset slog sina klubbor mot sargen.

”Det var mycket känslor, väldigt mycket känslor”, skriver Philadelphia på Twitter och har hashtaggen: ”Var stark Oskar”.

Lagkaptenen Claude Giroux har sagt att Philadelphia spelar för Oskar Lindblom hela denna säsong.

För ett par dagar sedan sök Lindblom upp på träningen och träffade lagkamrater och ledare.

Hälsade på laget på träning i veckan

– Han hade samma underbara leende som vanligt. Det var helt klart dagens höjdpunkt. Han mår riktigt bra och är på strålande humör, sa coachen Alain Vigneault då och berättade att Lindbloms behandling går bra och att det var skönt för spelarna att få höra det.

Tampa Bay vann med matchens enda mål av Pat Maroon. Den tionde raka segern är tangerat klubbrekord och en tangering av NY Islanders svit från i höstas som är ligans bästa den här säsongen.

– Vi som är ute på isen täpper till i mitten och låter Vasilevskij (målvakten) se alla puckarna. Jag tror att det är nyckeln för vår laginsats att hela tiden vara medveten om hur vi förhåller oss till vår egen zon. När det fungerar kan kan vi sedan tillbringa mer tid i offensiv zon, säger stjärnbacken Victor Hedman till NHL.

NHL

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

0 - 1

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-0, 0-1, 0-0
Wells Fargo Center, Philadelphia, PA
Publik: 19866

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.