Jokerit välkomnas i det finländska seriesystemet. Foto: Bildbyrån

Efter krigsavhoppet – Jokerit välkomnas till det finländska seriesystemet igen

Uppdaterad
Publicerad

Jokerit hoppade av KHL efter den ryska invasionen av Ukraina i slutet av februari förra året. Sedan dess har det inte varit någon ishockey för Helsingforsklubben. Till nästa säsong välkomnas dock Jokerit i den näst högsta serien i Finland, Mestis, vilket motsvarar Hockeyallsvenskan.

Det finländska ishockeyförbundet har godkänt Jokerits licensansökan. Klubben lämnade den högsta serien FM-ligan 2014 för att spela i det ryskdominerade KHL.

– Truppen kommer till stora delar att bestå av Jokerits egna juniorer. Sedan kompletterar vi laget med några förstärkningar. Vårt mål är att ha ett konkurrenskraftigt lag redan nästa säsong, säger Jokerits majoritetsägare Mikko Saarni i ett pressmeddelande enligt svenska Yle.

Portade från Helsingforsarenan

Jokerits plan är att spela femton hemmamatcher i Kervo 30 kilometer nordost om Helsingfors och de återstående nio i Helsingfors ishall.

Att spela i Helsingforsarenan (före detta Hartwall Arena) var uteslutet med tanke på att hallen ägs av Gennadi Timtjenko och Roman Rotenberg. EU och USA har infört sanktioner mot dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.