Efter mardrömsstarten – Reideborn hjälte i premiären

Adam Reideborn släppte in det första skottet, men sedan spelade han upp sig och innan matchen var slut var han avgörande i AK Bars Kazans premiärseger. De slog CSKA, framför publiken i Moskva, med 3-2.

KHL-premiären började riktigt illa för AK Bars Kazans svenske målvakt Adam Reideborn då han släppte in det första skottet han fick emot sig. Målskytt blev Dimitrij Samorukov.

I den andra perioden kvitterade Bars Kazan då Mikael Wikstrand passade fram till fransmannen Stephane da Costa.

CSKA tog sedan ledningen igen genom Anton Slepysjev och det kunde ha blivit 3-1 då hemmalaget fick straff. Men då klev Reideborn fram och räddade samme Slepysjevs försök.

Istället kvitterade Justin Azevedo med sju minuter kvar av ordinarie speltid och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen stod den tidigare Djurgårdsmålvakten för ett par avgörande räddningar innan Dimitrij Voronkov avgjorde och såg till att Bars Kazan blev KHL-säsongens första vinnare.