William Eklund skriver NHL-kontrakt med San Jose. Foto: Bildbyrån

Forwardstalangen skriver NHL-kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

I fredags spelade han försäsongsmatch med Djurgården.

Nu har William Eklund skrivit på för NHL-klubben San Jose – där han ska vara kvar på en camp den här veckan. Det är därmed oklart var han ska spela under den kommande säsongen.

”Det känns jättekul såklart och det blir en väldigt spännande tid framöver”, skriver Eklund i ett meddelande till SVT Sport.

Djurgårdens forwardstalang, William Eklund, gick som sjua totalt i draften förra månaden där han tingades av San Jose.

I fredags var han på isen när Djurgården vann sin första försäsongsmatch efter en svängig tillställning uppe i Leksand som slutade 6-5 efter straffläggning till stockholmarna.

Efter matchen bekräftades att William Eklund kommer att åka över till San Jose för att vara en del av deras utvecklingsläger som de anordnar den här veckan – något som Djurgårdens tränare, Barry Smith, så sent som i fredags inte visste om.

– Va, vad säger du? Det har ingen sagt till mig. Det kan inte stämma. Han ska vara med oss. Jag måste prata med William. Det bästa är att han spelar med oss kommande säsong och får mycket speltid. Jag har pratat med San Josés general manager Doug Wilson och berättat för hur jag ser på William, sa Smith till Aftonbladet i fredags.

”Kommer vara tydliga”

Nu har Djurgården bekräftat att Eklund har skrivit på ett avtal med NHL-klubben, men att SHL-klubbens förhoppning är att Eklund ändå ska spela med dem i Sverige under den kommande säsongen.

”I den dialogen kommer vi att vara tydliga med att vi anser att Djurgården och SHL är den bästa platsen för fortsatt utveckling för William Eklund under säsongen 2021/2022.”, skriver Djurgården på sin hemsida.

”Kommer ha en dialog”

William Eklund själv skriver så här i ett meddelande till SVT Sport:

”Det känns jättekul såklart och det blir en väldigt spännande tid framöver. Jag kommer ha en dialog med både Djurgården och San Jose för att se vad som är bäst för min utveckling. Så vi får se vad det blir.”

MER SHL: Krisande Brynäs ska resa sig igen (29 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.