Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Brynäs IF:s nye huvudtränare: ”Hoppas alla kan vara stolta över Brynäs igen”

Publicerad

Även om sommaren fortfarande är i full gång så har Brynäs IF:s hockeyherrar redan hunnit spela sin första träningsmatch, som resulterade i 4-3-förlust mot Timrå. Och efter en minst sagt turbulent fjolårssäsong gör nu en ny tränare ett försök att få ordning på laget.

– Jag är en positiv man som tror gott när det handlar om människors beteende. Det är min största uppgift att leda med gott exempel där, säger Mikko Manner.

Brynäs nye huvudtränare är 47 år och kommer från Vasa i Finland. Efter sin hockeykarriär började han 2003 arbeta som tränare och under de senaste säsongerna har han också stått i båset som assisterande tränare för det framgångsrika finländska landslaget. Men man kan undra om han inte tvekade när frågan kom om han ville ta över tränarrollen i ett krisande Brynäs?

Tvekade inte att ta över Brynäs

– Nej inte alls! För mig är det att leva i momentet som gäller. Alla människor runt laget har varit inspirerande och bra. Nu hoppas jag att vi ska kunna spela bra så att folk vill komma och titta och att alla kan vara stolta över Brynäs igen, säger Mikko Manner som är tacksam över att få chansen att efter åtta år som tränare i finska ligan ta över ett lag i Sverige.

– Hockeyn är litet större här i SHL och jag älskar passionen kring bollsporterna här i Sverige. Dessutom är Brynäs en legendarisk klubb, litet som Montreal i Kanada.

I klippet kan du höra vad Brynäs nye tränare förväntar sig av laget inför den kommande SHL-säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.