Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ekman-Larsson: ”Det var mycket – en tuff dag på jobbet”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson täckte ett skott med foten och fick en armbåge i ansiktet i VM-segern mot Tjeckien. Han utgick skadad i den första perioden, men var tillbaka till den andra. Efter matchen kunde han ge lugnande besked.

– Det ska inte vara någon fara, säger han tll SVT Sport.

Det var i den första perioden som Oliver Ekman-Larsson fick ett skott på foten. Det tog så illa så att han haltade av isen och inte spelade mer under den perioden. Till den andra perioden var han ändå tillbaka och kunde fullfölja matchen.

Senare under matchen fick han en tjeckisk armbåge i ansiktet. Han började blöda och efter matchen kom han till den mixade zonen med en rejäl fläskläpp.

– Det var mycket, en tuff dag på jobbet. Men det känns bra. Jag kom tillbaka och spelade, så det ska inte vara någon fara. Det är så här det ska vara. Då vet man att man lever, säger Ekman-Larsson.

Han hyllar även det svenska lagets prestation.

– Det är enkelt att spela när laget spelar bra. Vi har roligt där ute och en hög energi.

Har du sett dig i spegeln nu efter matchen?

– Jag har inte det och jag vill inte heller. Det är lika bra att jag inte gör det, säger lagkaptenen och skrattar.

VM

Tjeckien logo

Tjeckien

3 - 5

Sverige logo

Sverige

1-1, 1-3, 1-1
Nokia Arena, Tammerfors
Publik: 6089

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.