Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver-Ekman Larsson dras med skadeproblem. Foto: Bildbyrån

Oliver Ekman-Larsson missar Lettlandsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Ekman-Larsson missar tisdagens match mot Lettland.

Även torsdagens kvartsfinal är i farozonen för den svenska kaptenen.

– Vi får se hur det blir på torsdag, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT Sport.

Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson missade gårdagens match mot Norge på grund av skada och nu bekräftar förbundskapten Johan Garpenlöv att Ekman-Larsson också missar tisdagens avslutande gruppspelsmatch mot Lettland.

– Han kommer inte att spela i morgon, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Ishockey-VM

Sverige är redan klart för kvartsfinal på torsdag – men även den riskerar Ekman-Larsson att missa.

– Det svaret får ni på torsdag, säger Garpenlöv.

”Klart han är viktig”

Kan hans VM vara över?

– Vi börjar med torsdagen och så tar vi det där sen.

Känner du någon oro?

– Det är klart att han är viktig för laget. Han är vår kapten  och har varit med tidigare och vunnit VM-guld. Han är en ledare både på och utanför isen. Samtidigt har vi andra backar här som är duktiga och de får ta hans roll och växer förhoppningsvis med det i så fall.

Garpenlöv vill inte berätta vilken typ av skada det handlar om, men sannolikt handlar det om den fotskada 30-åringen ådrog sig i den första perioden mot Tjeckien, när han fick ett skott på vänsterfoten och lämnade matchen för att senare återvända.

Ekman-Larsson valde att avstå måndagens isträning. Efter att alla varit på is i sina matchdräkter för lagfotograferingen valde ”OEL” att snöra av sig skridskorna och lämna träningshallen först av alla.

Nordström: ”Tyvärr en del av sporten”

Joakim Nordström medger att det skulle vara ett stort avbräck om Ekman-Larsson inte spelar mer i VM.

– Det är vår ledare och en av våra bästa och mest meriterade spelare. Jag hoppas att han är tillbaka så snabbt som möjligt, säger han.

– Tyvärr är skador och sjukdomar en del av sporten. Vi har en otrolig bredd i laget så jag är inte orolig på det sättet. Vi har andra spelare som får ”steppa” upp och fylla ut den rollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet