Foto: SVT

Ekman Larsson om sorgen efter mamman: ”Hon gnällde aldrig”

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan och Tre Kronor-backen Oliver Ekman Larssons mamma Annika förlorade nyligen kampen mot cancern. För svensken har säsongen varit en tuff resa – och hans tankar har hela tiden varit hos sin mamma.

– Hon var en sådan person som aldrig gnällde trots att hon gick igenom det här, säger han till SVT Sport.

Oliver Ekman Larssons hjärta var tungt och fyllt av sorg när han förväntades bära sitt lag, Arizona till framgång.

– Det är svårt att fokusera. Huvudet är precis överallt, man vill bara vara med sin familj, förklarar han.

– Men jag är glad att jag spelade vidare för hennes skull. Mamma ville att jag skulle spela. Det här var vårt gemensamma intresse.

Förlorade kampen mot cancern

Han tillmötesgick mamma Annikas önskan men spelade med en tung börda. Till slut, efter tio års kamp mot sjukdomen, kom det oundvikliga och tragiska beskedet.

Ekman Larsson släppte allt och lämnade klubben för att tillbringa tid med sin pappa, lillebror och övriga familj. 

– Jag kommer alltid att ha med mig mamma i mina tankar. Ända tills jag själv går ur tiden. Detta tar inte en dag, en vecka eller ett år. Man måste lära sig att leva med det.

Nu är Oliver Ekman Larsson på plats i Ceske Budejovice med Tre Kronor. I dag väntar match mot Tjeckien i Euro Hockey Tour kl 16.45 (sänds i SVT2/svtsport.se).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.