Elias Pettersson med fyra poäng när Vancouver vann igen. Foto: TT

Elias Pettersson hjälte mot Sidney Crosbys Pittsburgh

Två assist och två mål, varav ett avgörande.

Vancouvers centeress Elias Pettersson var svårstoppad när Pittsburgh fick se sig slaget på hemmais med 4–3.

Det verkade gå åt rätt håll redan från start för Vancouver, som klart leder sin division i NHL. Elias Pettersson assisterade en annan av lagets mest framträdande spelare, Brock Boeser, till de två inledande 1–0 och 2–0, gjorda inom en minut i den första perioden.

Det hjälpte inte att Pittsburghs Marcus Pettersson reducerade i slutet av perioden och därmed gjorde sitt första mål för säsongen. Elias Pettersson satte snabbt 3–1, framspelad av en annan av sitt lags återkommande huvudrollsinnehavare, kedjekamraten och forwarden J.T Miller.

Boeser, Miller och Pettersson är en svår trio att möta.

– Vi känner varandra sedan länge och vi försöker bara jobba på, lita på varandra och inte krångla till det, säger Elias Pettersson till lagets hemsida efter matchen.

Tolv poäng (!) på fyra matcher

Men Pittsburgh kom tillbaka och kvitterade i den sista perioden.

Då avslutade Elias Pettersson sin helkväll i Pittsburgh med att sätta segermålet, tre minuter in i förlängningen, genom att sätta pucken mellan benen på målvakten.

Pettersson har nu gjort tolv poäng de senaste fyra matcherna och han har gjort även det matchavgörande målet i alla de matcherna.