Först målskytt – sedan skadad. Foto: TT Nyhetsbyrån/Sportsnet

Elias Pettersson lämnade isen knockad – efter nytt rekord

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Elias Pettersson har nu gjort totalt åtta poäng på sina fem första NHL-matcher. Noteringen är ett tangerat rekord i Vancouver Canucks då endast en spelare, Don Tannhill 1972/73, har gjort poäng i samtliga fem första NHL-matcher som rookie.

Men i den tredje perioden tog det slut för Pettersson som fick lämna isen efter att kraftigt ha slagit huvudet mot isen.

Snacket efter Vancouvers seger mot Florida med 3–2 handlade inte om Elias Petterssons handledsskott i krysset och att han nu har gjort poäng i sina fem samtliga NHL-matcher. Utan lagets seger kan ha kostat mycket för den lovande rookien.

Det var knappt fem minuter in i den tredje perioden som svensken fick pucken i sarghörnet. Då dök Panters-backen Mike Matheson upp och tacklade Pettersson hårt i sargen som kraftigt föll omkull med huvudet först i isen.

”Det var en ful tackling”

Elias Pettersson hade svårigheter att ställa sig upp och såg groggy ut när han lämnade isen och direkt gick ut till omklädningsrummet. Matheson klarade sig undan någon utvisning och Petterson kom sedan aldrig tillbaka in i matchen.

– Det var en ful tackling. Ligan försöker skydda de unga stjärnorna men det där var en ful tackling, säger Vancouvercoachen Travis Green efteråt till nhl.com men berättade inte hur allvarlig skadan är.

Elias Pettersson svingades ner i isen av Florida-backen Mike Matheson. Foto: Sportsnet

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

2 - 3

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

0-0, 2-2, 0-1
BB&T Center, Sunrise, FL
Publik: 11953

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.