Brock Boeser, Elias Pettersson och Bo Horvat. Foto: TT

Elias Petterssons kompis bortbytt: ”Lite i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Vancouvers målkung Bo Horvats byts bort till New York Islanders. I utbyte får Vancouver två spelare och förstavalet i nästa års draft.

– Jag är självklart lite i chock, säger Horvat som gjort 31 mål den här säsongen.

Horvat är Vancouvers kapten och bäste målskytt den här säsongen med 31 mål – tio mer än Elias Pettersson. I poäng är det motsatta förhållandet där Pettersson har 58 poäng mot Horvats 54.

Efter nio år i klubben har 29-årige Horvat haft svårt att komma överens om en kontraktsförlängning. Hans årslön ligger på 60 miljoner kronor.

Till helgen är det All Star-match och Horvat och Elias Pettersson är uttagna att representera Vancouver. På flera NHL-kopplade sidor är alla uppgifter om Horvat och Vancouver Canucks bortplockade. 

”Ser verkligen fram emot det”

Det är en del av spelet att kunna bli bortbytt över dagen och Horvat är inställd på att hjälpa sin nya klubb Islanders, som nu är två poäng från att nå slutspelet.

– Det har liksom varit en stor virvelvind för mig just nu och min familj. Jag har hört massor av otroliga saker om organisationen, staden och alla spelare på den och inget annat än respekt för den här organisationen. Så jag ser verkligen ser fram emot det och familjen ser fram emot det, säger Horvat om att bli New York-bo till NHL.com.

I stället för Horvat får Vancouver Anthony Beauvillier, finländaren Aatu Räty och ett förstaval i draften av Islanders.

Det spelades bara en NHL-match in natt. Winnipeg slog St Louis med 4-2. Före nedsläpp hedrades Bobby Hull med en tyst minut och ett videokollage. Ikonen gick bort under måndagen 84 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.