Emilia Ramboldt petad från VM-truppen – ”Vet inte hur länge jag kan pinas”

Publicerad

Nya förbundskaptenen Ylva Martinsen petar landslagsveteranen Emilia Ramboldt till VM i Finland.
– Jag vet inte hur länge jag kan pinas. Jag har varit med i landslaget sedan 2005, men jag mår inte bra av att ligga på gränsen. Jag kommer att sluta i landslaget om det fortsätter så här, säger 30-åringen till SVT Sport.

Ylva Martinsen presenterade sin trupp till VM i finländska Esbo idag. En trupp som i viss mån saknar rutin. Hela åtta debutanter får chansen.

En som däremot inte får chansen är VM-bronsmedaljören Emilia Ramboldt. Det trots hennes fina spel i finalserien där hon varit Linköpings genomgående bästa back.

– Vi tycker sju andra har högre nivå. Hon är reserv, säger Martinsen till SVT Sport.

– Hon motiverade det som att jag har haft en tuff höst, säger Ramboldt själv.

Vad behövde du bli bättre på enligt Martinsen?

– Inte yra omkring och vara mer positionssäker. Det tycker jag att jag har jobbat med.

Experten: ”En av Sveriges bästa defensiva backar”

SVT Sports expert Maria Rooth tycker att Ramboldt borde ha varit med.

– Martinsens trupp är den bästa truppen som Sverige har, bortsett från att Emilia Ramboldt inte är med. Jag tycker att hon har gått framåt den här säsongen och spelat sin bästa ishockey.

Rooth tycker att Ramboldt borde tagit Luleåbacken Johanna Fällmans plats.

– Om man kollar rakt av står det mellan Fällman och Ramboldt och då tycker jag att Ramboldt under finalserien har visat att hon är en av Sveriges bästa defensiva backar. Med det sagt så tror jag inte att Fällman kommer att göra ett dåligt jobb.

Även legendaren Kim Martin, idag sportchef i Linköping, tycker att hennes back borde ha varit med.

– Det är fel. Hon borde varit med speciellt med tanke på hur hon spelat i slutspelet, säger hon till SVT Sport.

Här är hela Damkronornas VM-trupp

Visa

Målvakter: Sara Grahn (Luleå), Julia Åberg (Leksand), Lovisa Selander (RPI)

Backar: Johanna Fällman (Luleå), Josefine Holmgren (Djurgården), Johanna Olofsson (Modo), Maja Nylén-Persson (Leksand), Mina Waxin (Modo), Sofia Engström (Leksand), Jessica Adolfsson (Penn State).

Forwards: Lisa Johansson (AIK), Sabina Küller (AIK), Pernilla Winberg (Linköping), Fanny Rask (HV71), Lina Ljungblom (Skövde), Erika Grahm (Brynäs), Melinda Olsson (Luleå), Hanna Olsson (Skärgården), Emma Nordin (Luleå), Olivia Carlsson (Modo), Sara Hjalmarsson (Providence), Isabell Palm (HV71), Sofie Lundin (Djurgården)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer