Emma Nordin om stämningen i Damkronorna: ”En väldigt förlåtande miljö” Foto: Bildbyrån

Nordin om fortsatta landslagsspelet

Publicerad

Inför säsongen var Emma Nordin osäker på om hon skulle fortsätta att spela för Damkronorna. Men nu finns Luleåstjärnan med i Ylva Martinsens trupp till VM i Finland.
– De har öppnat upp för en väldigt förlåtande miljö, säger hon till SVT Sport.

Inför säsongen övervägde 27–åriga Emma Nordin att sluta spela i landslaget.

– Att dra på sig landslagströjan är det mest ärofyllda som finns. Men det har inte känts lika tillfredsställande de senaste åren, sade hon då.

Men när förbundskapten Ylva Martinsen under tisdagen släppte Damkronornas trupp till VM i Finland återfanns SDHL:s främsta målskytt i truppen.

– Det känns fantastiskt kul att få vara en del av Damkronorna. Ylva med övrig ledarstab har gjort ett jättebra jobb så långt. Jag har känt under säsongen att motivationen har växt fram igen och jag tycker att det har varit fantastiskt kul att få var med på den resan som de har startat i år, säger Nordin till SVT Sport.

”En tillåtande och förlåtande miljö”

Och stämningen i Damkronorna sedan Martinsen tog över den är betydligt bättre menar Nordin.

Först och främst skulle jag vilja trycka på att de har öppnat upp för en väldigt förlåtande miljö. Även skapat en miljö där man vill se varje individuell spelare vara sig själv och ta fram den kunskapen som man själv besitter. Det är något som jag känner mig väldigt trygg i framför allt den miljön, den är väldigt tillåtande och förlåtande.

Du upplevde inte att den miljön fanns tidigare i Damkronorna?

Det är två ganska skilda ledarskap och som det är just nu så känner jag mig väldigt trygg i det ledarskapet som har kommit in och är något som passar mig väldigt bra.

Damkronornas trupp till VM i Finland

Visa

Målvakter: Sara Grahn (Luleå), Julia Åberg (Leksand), Lovisa Selander (RPI)

Backar: Johanna Fällman (Luleå), Josefine Holmgren (Djurgården), Johanna Olofsson (Modo), Maja Nylén-Persson (Leksand), Mina Waxin (Modo), Sofia Engström (Leksand), Jessica Adolfsson (Penn State).

Forwards: Lisa Johansson (AIK), Sabina Küller (AIK), Pernilla Winberg (Linköping), Fanny Rask (HV71), Lina Ljungblom (Skövde), Erika Grahm (Brynäs), Melinda Olsson (Luleå), Hanna Olsson (Skärgården), Emma Nordin (Luleå), Olivia Carlsson (Modo), Sara Hjalmarsson (Providence), Isabell Palm (HV71), Sofie Lundin (Djurgården)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer