Emma Eliasson avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Emma Eliasson avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa spelare Emma Eliasson lägger av. Anledningen: Den stängda dörren till landslaget.

– Jag älskar ishockey och kommer sakna varenda sekund men eftersom jag inte får vara med på resan mot OS så känner jag att då slutar jag, säger hon till SVT Sport.

Emma Eliasson och Damkronornas förbundskapten Leif Boork har inte kommit överens. En bubblande konflikt har stängt dörren till den bästa damspelaren Sverige har i landslaget.

– Jag har haft en diskussion med Asserholt och Eliasson och de har gått över en viss gräns, sa Boork till SVT Sport för en månad sedan i samband med att Sverige slogs ut i kvartsfinalen i VM.

Damkronorna

Krävde Boorks avgång

Det var i augusti i fjol som Eliasson, trots att hon då nyligen blivit utsett till Sveriges bästa spelare och Riksseriens bästa back, petades av Boork

Enligt uppgifter till SVT Sport hade beslutet föregåtts av att tre spelare, bland annat Eliasson, i ett brev till förbundet hade krävt Boorks avgång.

Emma Eliasson känner att hon nu behöver tid för återhämtning.

– Att vara sysselsatt i 200 procent är inte optimalt över så lång tid. Jag känner att jag måste få tid till återhämtning så därför sätter jag pinnen i hamster-hjulet nu.

– Det har varit för mycket energiläckage på sistone.

”Då får ni veta sanningen”

Eliasson kommer att sakna ishockeyn.

– Varenda sekund. Jag sa alltid att jag skulle lägga av när jag inte kunde bli bättre, inte kunde utvecklas mer. Nu blev det inte så. Jag har mycket mer att ge men nu är det annat i vägen som sätter stopp.

Hon kommer att satsa på sina studier  och en yrkeskarriär som ekonom istället.

– Jag har faktiskt längtat lite efter att bara ha tråkigt, säger hon och skrattar.

– Att bara stirra in i väggen. 

Vad konflikten med Leif Boork handlar om vill hon inte i detalj gå in på utan hänvisar till en dokumentär som kommer att sändas i samband med OS. Där har ett filmteam följt Eliasson tätt hennes sista säsong som aktiv.

– Där får ni veta sanningen, säger hon och öppnar en liten, liten lucka för comeback i framtiden:

– Man ska aldrig säga aldrig. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet