Lagkaptenen nära tårar efter fiaskot: ”Otroligt smärtsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen Emma Nordin, 28, gav Damkronorna ledningen tidigt i ödesmatchen mot Japan.

Efter det historiska fiaskot hade hon nära till tårar.

– Det är bara så sjukt stor besvikelse, säger hon till SVT Sport.

Sverige rivstartade i den sista gruppspelsmatchen mot Japan och Emma Nordin prickade in 1–0 efter bara två och en halv minut.

Men Damkronorna tappade dubbla ledningar, förlorade med 2–3 och degraderas nu för första gången någonsin till B-VM.

Damkronorna

Emma Nordin hade tom blick när hon pratade med SVT Sport efter fiaskot.

Hur mår du?

– Så klart inte särskilt bra. Det är bara så sjukt stor besvikelse. Vi har haft det i egna händer, men på något sätt lyckades vi tappa det.

”Otroligt smärtsamt”

Avgörande blev veteranen Erika Grahms utvisning (charging) med cirka två minuter kvar av matchen. I det efterföljande numerära överläget avgjorde Japan med bara 75 sekunder kvar.

– Utvisningen är sånt som händer i hockey. Vi har haft ett bra boxplay-spel genom turneringen, men den här gången lyckades vi inte, säger Nordin.

Spelet i powerplay har däremot inte fungerat alls och där har Sverige sämst statistik av alla lag i turneringen.

– Vårt powerplay har varit under all kritik. Jag tycker att vi har spelarmaterialet för att ha ett bra PP, men det har ändå inte fallit på plats. Den sista biten har inte funnits där, säger Nordin och fortsätter:

– Jag vet inte vad mer jag ska säga. Det är charmen med idrotten, ibland är det otrolig glädje och ibland är det otroligt smärtsamt. I dag var det tyvärr det sistnämnda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet