Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Emma Nordins historiska assist. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Emma Nordin poängbäst genom alla tider i SDHL – efter förvirring

Uppdaterad
Publicerad

Emma Nordin är poängbäst i SDHL:s historia.

Efter viss förvirring står det nu klart att svenskan passerat Denise Altmann som hade det tidigare rekordet.

– De missade en assistpoäng i den första finalmatchen, säger Nordin till SVT Sport.

Efter tre poäng i den andra finalmatchen mot Modo trodde de allra flesta att Emma Nordin tangerade Denise Altmanns rekord över flest poäng i SDHL, 643 stycken.

Men efteråt berättade Nordin själv att hon passerat Altmann.

– Det var en person som uppmärksammade mig på att de missade en assistpoäng i den första finalmatchen.

”Känner mig lite stolt”

Det betyder att Nordin står på 644 poäng och är ensam etta.

– Om jag ska säga något är det framför allt att jag känner mig lite stolt, inte över själva poängen, utan att jag orkat driva på och hålla motivationen till att göra det jag älskar under så lång tid, säger Nordin.

Den 32-åriga forwarden var med när Modo spelade sig upp till högsta serien 2007, tog SM-guld med samma klubb 2012 och har nu också sju SM-guld med Luleå.

”Har varit med på hela resan”

Hon är inte bara stolt över den långa karriären, utan också över resan hon har varit med på när det gäller att utveckla damhockeyn.

– Jag har varit med på egentligen hela den resan som var innan mig. Det var inte så mycket ekonomi att spela med på den tiden. Det var ganska tuffa förutsättningar, man fick hitta lösningar för att få ihop livspusslet med skola, jobb och träning. Många var ute på landslagsuppdrag och missade jobb och inkomster, säger Nordin och fortsätter:

– Jag har varit med på hela den resan fram till i dag. Föreningen (Luleå) har satsar mer på oss för varje år som gått. Det är fantastiskt kul och häftigt att vara med och bygga vidare på den resan och förhoppningsvis göra det ännu bättre för de som kommer efter oss.

Nordin har kontrakt med Luleå även kommande säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.