En månads fängelse för misshandel på NHL-stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan Tobias Enström, rånades och misshandlades tidigare i sommar. Under rättegången friades den åtalade från rånet men fälldes för falsk tillvitelse och fängelse en månad.

I dag hölls rättegången mot den åtalade Malmöbon. Där hävdar ett vittne att NHL-stjärnan låg medvetslös efter att ha rånats.

– Jag såg en arm svingas. Jag vet inte exakt var den träffade. Därefter böjde sig mannen ned över den slagna och tömde hans fickor, berättade vittnet, enligt Örnsöldsviks Allehanda.

NHL 2013

Efter den fyra timmar långa rättegången meddelade rätten att den åtalade frias för rånet, men fälls för falsk tillvitelse.

Mannen döms till fängelse i en månad.

– Om det finns tvivel så ska man fria hellre än fälla. I detta fall fanns det tvivel då min bestämda uppfattning är att domstolen fattade rätt beslut, säger försvarsadvokat Jonas Vedin enligt Örnsköldsviks Allehanda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013

Mer i ämnet