Enroth efter nollan: ”Fick jobba lite”

Frilägen, styrningar och skott.

Inget var för svårt för Örebros målvakt.

-Hela laget offrade sig och spelade riktigt bra, säger Jhonas Enroth efter 1–0 mot Djurgården.

Visserligen hade Jhonas Enroth marginalerna med sig vid några tillfällen, då Djurgården träffade ramen bakom målvakten.

Men annars var det 32-åringens spel som stoppade gästerna.

Örebrostjärnan räddade 32 skott, höll nollan och såg därmed till att klubben numera är tabellfemma i SHL.

”Laginsats”

-Det är klart att jag fick jobba lite men om man tittar på hur utespelarna jobbade framför mig så är det en laginsats, säger han till C More.

-Djurgården gjorde det bra i första perioden. Vi var inte beredda på hur de ville komma in i zon men vi fick ordning på det i andra och tredje perioden.

Djurgården inledde rasande piggt i Behrn arena, fick omgående tryck på hemmalaget och skapade massor av heta chanser mot Jhonas Enroth.

Men ingen lyckades överlista målvakten, trots bra lägen av bland andra Nicklas Bergfors, Michael Haga, Alexander Holtz och Dick Axelsson.

I stället var det Örebro som slog till.

Efter 12.49 av första perioden satte Nick Ebert 1–0 – säsongens första för amerikanen – efter att ha följt med på vänsterkanten och prickat krysset bakom målvakten Niklas Svedberg.

-Det var över ett år sedan senast jag gjorde mål så jag kanske borde ha blivit gladare men det var ett bra skott, säger Ebert till C More efter första perioden.

”Frustrerande”

Djurgårdens lagkapten Henrik Eriksson:

-Frustrerande. Jag tycker att vi spelar bra och skapar tillräckligt med chanser för att komma härifrån med poäng. Det biter oss surt i dag, säger han till C More.

-Vi har ändå folk framför mål och i de där ytorna vi vill. Men det är det sista lilla. Vi har några i virket och några felstuds.

Örebro, som matchen innan förlorade mot Leksand, fick ordning på spelet till den här matchen men det var trots allt till andra perioden som laget vaknade till.

Och då var det efter peppande ord från Jhonas Enroth.

-Det var lite tyst faktiskt och jag sade att det inte var någon begravning utan att vi ledde med 1–0. Jag försökte pumpa på dem, säger han.