Foto: SVT

Eric Lindros om JVM:s utveckling: ”Mycket jämnare nu”

Uppdaterad
Publicerad

Eric Lindros spelade tre junior-VM och blev en av världens bästa ishockeypsleare på 1990-talet.

I natt gästade han SVT Sports JVM-sändning, och resonerade kring skillnaden på då och nu.

– Det är mycket jämnare nu för tiden, sade han.

Eric Lindros snittade över två poäng per match när Kanada vann junior-VM 1991. Han spelade ytterligare två JVM för Kanada, innan han blev NHL-spelare och en av ligans bästa spelare under ett antal år.

I natt gästade han SVT Sports JVM-sändning, i den första periodpausen mellan Kanada och Schweiz. Han konstaterade då att JVM numera är en betydligt mer oviss turnering. Och att spelet är bättre.

JVM i ishockey

– Det är mycket jämnare nu. Sporten har verkligen utvecklats. Inte bara i Kanada, USA och Sverige, utan över hela världen. Och det är fantastiskt att se, sade han.

– Jag har sett på Schweiz i kväll, och det står 1–0 (till Kanada) efter den första perioden, och Schweiz har spelat helt okej. På 90-talet hade vi fyra-fem riktigt bra, och sen ett gäng utfyllnadslag. Men nu är det mycket jämnare.

Klipp: Se hela intervjun med Eric Lindros

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet