Erik Brännström: ”Väldigt surt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade en lovande laguppställning som skulle gå långt i JVM-turneringen. Men ett ineffektivt Juniorkronorna föll mot Schweiz. Och det gick inte att ta miste på Erik Brännströms besvikelse:

– Jag kommer aldrig att få chansen att spela JVM igen så det är tråkigt om man ska åka ut i en kvartsfinal, säger lagkaptenen till SVT Sport.

Juniorkronorna fick inte till en fortsättning i JVM. Lagets forwarduppställning lyckades inte med målproduktionen.

Backen Erik Brännström blev tillsammans med Emil Bemström bäste svenske målgörare med fyra gjorda mål vardera på fem matcher. Och besvikelsen var stor hos lagkaptenen efter den bittra sortin.

JVM i ishockey

– Vi hade förväntningar att gå långt i den här turneringen. Kommer aldrig få chansen att spela JVM igen, det är tråkigt att åka ut i en kvartsfinal, säger han till SVT Sport.

Sverige kunde inte riktigt föra spelet mot ett, på pappret, sämre Schweiziskt lag. Det blev emellanåt långa spelsekvenser utan riktiga försök på avslut.

– Vi håller i pucken för länge och spelar inte efter våra styrkor. Vi borde spela snabbt och vi gjorde inte det idag.

”Vi borde spela den hockey vi vill”

Den 19-årige lagkaptenen verkade inte känna igen sitt lag. Och menar att det var frustrerande att inte se chanserna resultera i mål.

– Vi borde spela det hockey vi vill. Vi lyckades inte, bra chanser på slutet men det gick inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet