Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Skellefteås GM Erik Forssell efter tacklingen: ”Spelarna får vara vaksamma”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i onsdags som Skellefteås tyske forward Tom Kühnhackl ådrog sig en hjärnskakning på grund av en ful tackling av Juho Lammikko i CHL-åttondelsfinalen mot schweiziska Zürich. Enligt Skellefteås general manager Erik Forssell är spelet överlag fulare i CHL.

– Det är klart att spelarna kanske får vara lite extra vaksamma, säger han till SVT Sport.

Finländaren Juho Lammikko fick en två matcher lång avstängning för sin huvudtackling på Tom Kühnhackl.

– Om den där tacklingen hade inträffat i SHL så hade det blivit en längre avstängning. Det är jag övertygad om. Problemet när man spelar CHL är att det är ett annat regelverk där. De har många olika ligor där det finns olika bestraffningskulturer. Så, ja i Sverige önskar vi lite hårdare avstängningar för sådant där, säger Erik Forssell.

Upplever du att det är fulare i spel i CHL jämfört med SHL?

– Om vi ska generalisera så upplever jag det.

Vad tror du det beror på?

– Det är lika olika typer av spel i olika ligor.

Gör det fulare spelet att man varnar spelarna innan man skickar ut dem i CHL?

– Vi spelar CHL för att vinna, men det är klart att spelarna kanske får vara lite extra vaksamma. Samtidigt så är det som spelare svårt om man åker runt och tänker för mycket på det.

Forssell är inne på att Sverige har kommit längre än andra länder med arbetet att få bort huvudtacklingar från ishockeyn.

– Jag tycker att i Sverige har vi gjort ett arbete under lång tid med att förändra hur man ser på den här typen av tacklingar. Jag upplever att det också görs i andra delar av världen, men det kanske inte har gått lika fort fram.

I kväll klockan 18.00 sänder SVT Rögles returmöte i CHL-åttondelsfinalen mot Salzburg. Då kommer studion att ge sin syn på tacklingen och straffet.

Skellefteå möter Zürich på bortais efter att ha vunnit det första mötet med 5-4.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.