Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Erik Karlssons första poäng i Pittsburgh – och tacklingen som nästan sänkte honom helt. Foto: Viaplay

Erik Karlsson gjorde sin första poäng för Pittsburgh – blev nästan överkörd av Ovetjkin

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh körde över Washington i rivalmötet.

Men Erik Karlsson, som gjorde sin första poäng i sitt nya lag, fick se sig själv nästintill överkörd av Washingtons lagkapten Aleksandr Ovetjkin.

– Man får äta en sån tackling ibland, säger Karlsson till Sportbladet.

Pittsburgh tog ett grepp om matchen i början av den andra perioden. Erik Karlsson höll pucken kvar i offensiv zon, Rickard Rakell spelade den vidare till Jevgenij Malkin som satte 1-0. Ett par minuter senare fyllde lagkaptenen Sidney Crosby på till 2-0.

Därefter kände nog Aleksander Ovetjkin att han behövde väcka sitt lag och få igång sin hemmapublik genom att proppa Erik Karlsson. Men den spelskicklige svensken vek undan i sista sekund och klarade sig från någon större smäll.

–  Jag såg honom komma hela tiden men försökte samtidigt behålla kontrollen över pucken och då får man äta en sån tackling ibland, säger Karlsson till Sportbladet om situationen.

Malkin gjorde fyra poäng

Pittsburgh vann till slut med 4-0 efter att Malkin gjort totalt ett mål och tre assist. Det var deras första vinst för säsongen.

I nattens enda andra match visade sig Jesper Bratt från sitt allra bästa. Han gjorde två mål och en assist när New Jersey vände 2–0-underläge hemma mot Arizona. Men det räckte inte för topptippade New Jersey som förlorade med 4-3 efter straffar.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0 - 4

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

0-0, 0-3, 0-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.