• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Silfverberg (t.h) hyllar Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån/TT

Erik Karlsson kan få spelarnas pris i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Nomineringarna fortsätter att skölja över Erik Karlsson som stod för sitt livs säsong i NHL.

Nu kan han vinna spelarnas eget årliga pris.

– Fy fan vad stort. Det är nog det jag är mest stolt över hittills, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

I dagarna nominerades Erik Karsslon, 32  som en av tre spelare till årets back i NHL, Norris Trophy.

Nu kommer nästa prestigefyllda nominering, Ted Lindsay Award, ett pris där NHL-spelarna själva utser den bästa spelaren i världens bästa ishockeyliga.

– Fy fan vad stort. Det är nog det jag är mest stolt över hittills. När gubbarna man tävlar mot varje dag håller en så högt finns det inget annat att känna än stolthet. Otroligt, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

Karlsson gör upp om priset med Edmontons Connor McDavid och Bostons David Pastrnak och skulle Karlsson vinna så hade han blivit den tredje svensken att få priset efter Markus Näslund (2002-2003) och Daniel Sedin (2010-2011).

– Han är verkligen en världsklassback, säger Tre Kronors lagkapten Jakob Silfverberg om Erik Karlsson.

32-årige Erik Karlsson gjorde sin bästa NHL-säsong i karriären där han stod för totalt 101 poäng fördelat på 25 mål och 76 assist.

Priserna till säsongens bästa i olika kategorier delas ut vid en gala i Nashville den 26 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.