Mattias Ekholm nätade när Edmonton besegrade Vegas. Foto: TT

Mattias Ekholm målade när Edmonton kvitterade matchserien mot Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekholm gjorde ett av målen när Edmonton kvitterade kvartsfinalasserien i NHL-slutspelet.

Segersiffrorna skrevs till 4-1 i en match som avslutades med ett urartat storbråk.

– I dag var det somliga som gick över gränsen och gjorde saker vi inte vill se, säger målskytten Mattias Ekholm till Aftonbladet.

Kvartsfinalen mellan Edmonton Oilers och Vegas Golden Knights är hittills så jämn som många trodde på förhand.

Inför den andra raka matchen i Rogres Place, Edmonton, hade Vegas 2-1 i matcher efter att ha vunnit med klara 1-5 senast, men i natt såg i stället Edmontons till glänsa inför hemmapubliken.

Oilers kom in och dominerade direkt och Mattias Ekholm hårda skott upp i nättaket betydde 3-0 till Edmonton efter drygt 13 spelade minuter.

Det var svenskens första mål i årets NHL-slutspel där han tidigare gjort sex målgivande passningar.

I den andra perioden ökade Ryan Nugent-Hopkins på till 4-0 i en match som Edmonton tillslut vann med 4-1 efter ett reduceringsmål för Vegas sigenrat Nicolas Roy.

I slutet av matchen rann känslorna över när Vegas backbjässe Alex Pietrangelo svingade sin klubba rätt över Edmongons Leon Draisailt handleder.

Storbråk efter överfall

Edmonton-spelarna var inte sena med att hämnas sin store poängkung och bland andra gav sig superstjärnan Connor McDavid på Pietrangelo som fick matchstraff.

– Det var verkligen inte snyggt. I dag var det somliga som gick över gränsen och gjorde saker vi inte vill se,  säger Mattias Ekholm till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag hoppas han (Pietrangelo red.anm) blir avstängd, för det kan inte vara så att man får försöka skada motståndarnas bästa spelare medvetet. Då kan ju det hända hela tiden. Han gick över gränsen där.

Kvartsfinalserien är nu utjämad till 2-2 i matcher och lagen möts igen, denna gång i Vegas, natten till lördag.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

4 - 1

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

3-0, 1-0, 0-1
Rogers Place, Edmonton
Publik: 18347

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.