Erik Karlsson klev fram och fixade svensk gruppseger

Uppdaterad
Publicerad

Oväntat likaläge efter två perioder.

Då klev kapten Erik Karlsson fram och ledde Sverige till gruppsegern efter 3–1 mot Frankrike.

– En bra match för oss , säger Karlsson till SVT Sport.

Sverige bara fortsätter att vinna i ishockey-VM. Segern mot Frankrike var den sjätte raka i turneringen och innebär att Tre Kronor vunnit gruppen.

Därmed står det klart att det blir antingen Österrike, Finland eller Danmark som står för motståndet i torsdagens kvartsfinal.

Ishockey-VM

Matchen mot Frankrike var länge avslagen, men i mitten av den andra perioden bröt tillslut Detroit-stjärnan Lucas Raymond dödläget när han sköt in 1–0 till Sverige.

Frankrike, som redan inför matchen var avhängda i kampen om en slutspelsplats, kvitterade kort därpå genom Charles Bertrand. Så det var lika läge inför den tredje akten trots ett stort skottövertag för Sverige.

Mål i powerplay

Väl där klev Erik Karlsson fram och med ett stenhårt skott pricksköt han in 2–1 i powerplay. Karlssons fjärde VM-mål och sjunde poäng totalt hittills i mästerskapet.

– Det var bara att fortsätta trumma på och försöka få pucken förbi deras block. Det var skönt att Erik tillslut satte dit den, säger Victor Hedman som spelade fram till målet.

André Burakovsky skrev sen slutresultatet till 3–1 när han satte pucken i öppen bur.

Bra för gruppdynamiken

– En vinst är en vinst. Vi kom inte riktigt upp i nivån vi ville, men så är det ibland, säger Erik Karlsson och fortsätter:

– Det var skönt att få en sådan här match idag där det inte gick vägen. Det var lika länge och då fick vi ihop gruppen ännu mer.

Redan i morgon, tisdag, spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch då Slovakien står för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet