Sverige tog fjärde raka segern – slog Kazakstan komfortabelt

Mål i alla perioder under VM.

Det gäller fortsatt för Sverige efter att man besegrat Kazakstan med 3-1.

– Vi fick kämpa för det i dag, säger en av målskyttarna, Linus Johansson, till SVT Sport.

Det tog kanske lite längre tid än vad publiken hade förväntat sig innan Sverige gjorde första målet. Man kunde i arenan dessutom höra kazakiska supportrar, jubla varje gången ett svenskt avslut inte nådde nätmaskorna.

Men efter tio minuter kom Sveriges 1-0. Marcus Johansson fick pucken centralt i offensiv zon av André Burakovsky, fintade skott och placerade sedan in pucken lågt bakom kazakernas målvakt.

Ishockey-VM

Det var också ställningen efter den första perioden trots 15-1 i skott. Målet innebar att Sverige ännu inte gått mållösa från en period detta VM.

– Jag bryr mig inte så mycket om poäng hit eller dit så länge vi vinner. Sedan om man bidrar med att göra poäng eller täcka skott spelar ingen roll, säger Marcus Johansson till SVT Sport.

Johanssons första VM-mål

Den trenden höll i sig även i den andra perioden där Linus Johansson – via sitt första mästerskapsmål – stod för enda struten.

– Det var roligt. Det är inget som är min huvudsakliga uppgift i min kedja, men jag har haft några lägen så det var skönt, säger Linus Johansson om målet.

Hör Linus prata mer om matchen i spelaren ovan.

En ny svettig period för Nikita Boyarkin i kazakernas kasse. Skotten till Tre Kronor med 35-5 efter 40 minuter och Samuel Ersson fick nog kämpa med att försöka hålla sig vaken.

Stenhård reducering

Den tredje perioden fick bästa tänkbara start för Sverige när Fabian Zetterlund från nära håll tryckte in 3-0 efter drygt två minuters spel.

Kazakstan stod sedan för en kraftfull reducering när Adil Beketayev från den vänstra tekningscirkeln dundrade upp pucken i Erssons närmsta kryss i 165 kilometer i timmen.

Det blev sedan inga fler mål utan Sverige vann med 3-1 och tog sin fjärde seger av fyra möjligt detta VM.