Österrike gjorde fem mål på en period mot Kanada. Foto: Petr David Josek

Österrike stod för sanslös upphämtning mot Kanada – fem (!) mål i tredje perioden

Kanada hade 6–1 mot Österrike inför den tredje perioden i hockey-VM.

Slutresultat efter ordinarie tid? 6–6.

Kanada vann slutligen med 7–6 efter förlängning.

Österrikes facit mot Kanada inför kvällens gruppspelsmatch (i OS och VM): 15 förluster och en oavgjord på 16 försök.

Det såg också ut att bli en planenlig kanadensisk seger. Stjärnorna dansade igenom de två första perioderna med sex olika målskyttar, däribland stortalangen Connor Bedard.

Ishockey-VM

6–1 – sedan kom det stora raset. Österrike lyckades sedan göra hela fem (!) mål på nio skott mot Kanada i den tredje perioden. När Marco Rossi satte 6–6 med 49 sekunder kvar trodde nog österrikarna att även en seger kunde vara möjlig.

Matchen gick till förlängning och där krossades hoppet omgående. Lagkaptenen John Tavares verkade ha fått nog och stänkte dit 7–6 efter bara 15 sekunder.

Senast Österrike tog poäng mot Kanada var under VM 2004.