Erik Karlsson öppnar för att spela VM med Tre Kronor. Foto: bildbyrån

Erik Karlsson öppnar för VM-spel med Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

San Jose ser ut att missa Stanley Cup-slutspelet. Då öppnar stjärnbacken Erik Karlsson för att spela Ishockey-VM med Tre Kronor.

– Jag är sugen på att spela i landslaget igen, så jag hoppas att det kan lösa sig, säger den 31-årige stjärnbacken till Viaplay Hockey.

Senast Erik Karlsson, 31, spelade i Tre Kronor var under World Cup 2016. Sedan dess har en av NHL:s bäst betalade spelare ofta varit tydlig med att det inte är aktuellt med spel för Sverige, fram tills årets OS i Peking och årets VM-slutspel i Finland.

– Så länge kroppen känns bra och allt annat känns bra, så är jag väldigt sugen att spela i landslaget igen. En grej som motiverade mig mest inför säsongen var att spela OS, sedan när det inte gick så sög det ganska mycket faktiskt, säger Erik Karlsson till Viaplay Hockey.

Ishockey-VM

”Är hoppfull”

När San Jose nu verkar missa Stanley Cup-slutspelet ser Karlsson, som stått för nio mål och 20 assist för San Jose Sharks den här säsongen, en öppning för att komma loss och spela VM med Tre Kronor.

– Jag vet att frugan gärna vill att jag tar den chansen, för man vet inte när den kommer igen. Det är mycket som ska till för att det ska lösa sig, men jag är hoppfull. Det är mycket som ska falla på plats för att man ska kunna lämna i tre-fyra veckor, speciellt när man har spelat i åtta månader och varit borta, säger Erik Karlsson.

San Jose spelar den sista omgången i NHL den 29 april och Tre Kronors VM-premiär mot Tjeckien spelas den 15 maj.

Andra svenska stjärnor som kan bli tillgängliga för spel efter NHL:s grundseire är exempelvis Jonathan Dahlén, Jesper Bratt, Lucas Raymond, Rasmus Dahlin, Gustav Nyqvist, Andreas Johnsson, Victor Olofsson och Anton Forsberg.

Det kan men andra ord bli ett riktigt stjärntätt lag som ställs på isen när Johan Garpenlöw gör sin sista turneringsdans som svensk förbundskapten för den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet