Erik Karlsson: ”Efter regn kom till slut vår lilla regnbåge”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlsson hade en väldigt bra anledning till att missa San Joses premiär.

Dryga timmen innan nedsläpp lämnade han laget – för att bli pappa.

”Det har inte varit lätt, men efter regn kom till slut vår lilla regnbåge”, skriver han på instagram.

Mars 2018. Världens bäste ishockey-back Erik Karlsson och hans fru Melinda genomled då en djup tragedi – en ofattbar sorg. Paret Karlsson miste sin ofödde son Axel.

– Det gick inte. Det är tyvärr inget som bara vi drabbas av. Det var tufft. Jag och min fru kom varandra väldigt nära under den här perioden och vi hade ett fantastiskt stöd av våra nära och kära. Vi har gått vidare men vi kommer alltid att bära det här med oss, sade Karlsson tidigare till SVT Sport.

Men nu har sorg bytts till glädje. San Jose-backen lämnade premiärmatchen mot Vegas och åkte till sjukhus där hans fru Melina födde en dotter.

”Till min vackra fru för att hon gjort allt i sin makt för att sätta vår underbara lilla flicka till världen, aldrig har jag mött en mer beslutsam eller starkare person. Det har inte varit lätt, men efter regn kom till slut vår lilla regnbåge. Jag älskar er båda mer än jag nånsin kunnat föreställa mig”.

– Det känns fantastiskt, säger Karlsson till Expressen och berättar att flickan ska heta Harlow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.