Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån

Erik Karlsson tackar för sig i San Jose

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlssons kontrakt går ut i sommar, och det har diskuterats om Karlsson ska förlänga med San Jose eller inte. Nu ser det ut som att han har bestämt sig för att lämna.

I en tweet som Erik Karlsson skrev under kvällen så tackar han för sin tid i San Jose, som han blev bortbytt till under hösten efter nio säsonger i Ottawa Senators.

”Tack till hela San Joses organisation, fans och framförallt lagkamrater. Vi hade en bra säsong, som tog slut för tidigt. Men många fantastiska minnen skapades. Hela Bay Area har visat stor klass och respekt mot mig och min familj. Tack.”, skriver Erik Karlsson.

Karlsson hade en skadedrabbad säsong, där han endast spelade 53 av 82 matcher. Det blev trots allt 45 poäng från Karlssons klubba, och San Jose tog sig till slutspel.

Där förlorade San Jose i konferensfinalen mot St. Louis med 4-2 i matcher, och Erik Karlsson spelade hela slutspelet skadad. Trots det så blev det 16 poäng på 19 matcher för den svenska stjärnbacken.

Den första juli är Erik Karlsson fri att skriva kontrakt med vilken klubb han vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.