Joel Eriksson Ek framför mål i åttondelen mot Vegas. Foto: TT

Eriksson Ek skrev jättekontrakt med Minnesota

Uppdaterad
Publicerad

Joel Eriksson Ek har varit i Minnesota i fyra år. Nu har han skrivit på för åtta år till. För det får den förre Färjestadsforwarden 358 miljoner kronor.

24-årige Eriksson Ek har haft sin bästa säsong i NHL och passade på att förlänga med Minnesota eftersom han i slutet av den här månaden skulle blivit ”free agent” och kunnat skriva kontrakt med en annan klubb.

– Jag älskar att vara här. Vi har ett fantastiskt lag och jag känner verkligen att vi kan vinna. Jag har den känslan inför varje match och jag tror att vi bara kommer att bli bättre, har Eriksson Ek tidigare sagt till NHL:s hemsida.

Forwarden gjorde 19 mål och noterades för 11 assists på 56 matcher under den gångna säsongen och i plus-minus-statistiken hade han +16.

Åkte ut i åttondelen mot Vegas

I årets Stanley Cup åkte Minnesota ut i första rundan, åttondelen, mot Vegas efter en uppgörelse i sju matcher.

– Den viktigaste prioriteringen för framtiden är att skriva kontrakt med Kirill Kaprizov, Ek och Kevin Fiala, sade Minnesotas general manager Bill Guerin för en månad sedan.

– De tillhör stommen i vårt lag och det ser man när de är på isen. Jag vet att det är unga spelare men de har fina ledaregenskaper och vi ser gärna att de blir kvar i laget för en lång tid, sade Guerin.

Kontraktet för Ek går ut 2029. Då kommer han att vara 32 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.