Mattias Janmark stod i fokus med sitt hattrick när Vegas gick till kvartsfinal i Stanley Cup. Foto: TT

Janmarks hattrick avgjorde sjunde matchen

Uppdaterad
Publicerad

Vegas är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha vunnit sin åttondelsserie mot Minnesota med 4–3.

Den förre AIK:aren Mattias Janmark gjorde hattrick i 6–2-segern.

– Det här är vad alla spelare drömmer om – att göra mål i match sju och att vinna match sju. Att dessutom göra det med ett hattrick. Det är helt klart en dröm som slår in, säger Janmark som byttes från Chicago till Vegas så sent som i april.

Det krävdes sju matcher för att skilja Vegas och Minnesota åt i åttondelsserien. Men till slut stod Vegas som vinnare – och det på hemmais dessutom.

– Känslan i omklädningsrummet inför var bra, Minnesota är ett bra lag men det fanns egentligen inte något tvivel om att vi skulle vinna den här matchen, säger Janmark som efter tiden i AIK gjorde en säsong i Frölunda 2014-15 innan han åkte över till USA.

Minnesota gick ikapp från 0-3 i matcher

Vegas inledde serien med att ta ledningen 3–0, men Minnesota har kämpat sig tillbaka och lyckades inför nattens match alltså utjämna serien till 3–3.

I nattens 6–2-seger satte Vegas Mattias Janmark både matchens första och två sista mål. Däremellan hann hemmalaget få in ytterligare tre puckar mot gästernas blott två.

– Jag gjorde ett par hattrick hemma i Sverige, men det är mitt första i NHL, säger Janmark som, föga förvånande, utsågs till matchens bäste spelare.

Vegas William Karlsson noteras för en assist, liksom Minnesotas Joel Eriksson Ek.

I kvartsfinalserien möter Vegas Colorado, första matchen spelas natten mot måndag svensk tid.

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

6 - 2

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

1-1, 3-1, 2-0
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 12156

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.