Svensklaget Nashville utslaget – föll i förlängning

Nashville Predators såg länge ut att ta matchserien mot Carolina Hurricanes till en sjunde avgörande match. Men Carolina kvitterade sent på bortais och avgjorde sedan i förlängning.

– Det är tufft att åka ut så plötsligt. Men jag är väldigt stolt över laget, säger Nashvilles Ryan Ellis.

Nashville, med svenskkvartetten Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Calle Järnkrok och Mattias Ekholm i laget, är ute ur Stanley Cup.

I den sjätte matchen i den första slutspelsrundan tog de tidigt ledningen genom Nick Cousins och även om Carolina kvitterade så kopplade de greppet igen i den andra perioden.

Finländaren Mikael Granlund och Ryan Johansen förde upp dem i en 3-1-ledning, innan Carolina-stjärnan Sebastian Aho reducerade.

Men då man gick in i den tredje perioden ledde Nashville fortfarande med 3-2 och var på väg mot en sjunde och avgörande match. Men backen Dougie Hamilton kvitterade med sju minuter kvar att spela och i förlängningen satte Aho spiken i kistan då han styrde in Jaccob Slavins skott.

– Det här visar att det här laget aldrig ger upp och att vi tror på att vi är kvar i matchen trots att vi ligger under i den tredje, säger Aho.

Carolina ställs nu mot den regerande mästaren Tampa Bay Lightning.

Östra divisionen:

Pittsburgh–New York Islanders. Islanders vidare till kvartsfinal efter 4–2 i matcher (bäst av sju matcher).

Washington–Boston. Boston vidare efter 4–1 i matcher.