Bostons spelare tröstar och tackar Washintgons utslagna spelare efter nattens match. Foto: TT

Washington utslaget tidigt igen

Uppdaterad
Publicerad

Boston besegrade Washington med 3–1 i den femte, och vad som kom att bli avgörande, matchen mellan lagen i Stanley Cups första omgång.

– Det är alltid skönt att gå vidare i ett slutspel, säger Bostontränaren Bruce Cassidy.

Tidigare under söndagen vann Colorado över St Louis med 5–2 och är också vidare till kvartsfinalspel.

För tredje året i rad, sedan Stanley Cup-vinsten 2018, är Washington utslaget redan i första rundan av slutspelet. I år blev det endast en vinst i åttondelsfinalserien mot Boston.

Det var ett ivrigt Washington på isen, Tuukka Rask i Bostonmålet fick 41 puckar mot sig, varav bara en slank igenom.

”Såg pucken bra”

– Det var många skott, men jag såg pucken bra. Vi blockerade åtminstone tio pangskott, så riktigt bra jobbat av försvaret, säger han.

Ett analys som han får medhåll i av tränaren Cassidy.

– De var bra på att hålla pucken i vår zon. Mycket av matchen såg ut att utspela sig där. Vårt försvar fick jobba hårt för att hålla spelare borta från Tuukka i målet. Men som coach, och se det från sidan, oroade jag mig inte särskilt mycket, säger han.

– Det var jämna matcher, en intressant matchserie. Det var tufft för oss, det är tungt, säger Washingtons superstjärna Alex Ovetjkin, 35. vars kontrakt går ut efter den här säsongen.

– Vi har precis förlorat i slutspelet. Låt oss prata om mitt kontrakt och andra grejer kopplade till det senare, slår ryssen fast.

Ovetjkin är en flitig VM-spelare för sitt Ryssland men kommer nu att stå över mästerskapet i Riga. Enligt ryska Sport-express dras han med skadebesvär och avstår turneringen.

Islanders eller Pittsburgh

Boston möter antingen New York Islanders eller Pittsburgh i kvartsfinal. Ställningen mellan de lagen är för närvarande 2–2 och det återstår alltså minst två matcher i den serien.

Tidigare under söndagen besegrade Colorado St Louis med 5–2. Colorado går därmed vidare till kvartsfinal efter 4-0 i matchserien. Där möter man antingen Vegas eller Minnesota.

– Känslan i laget är annorlunda i år, vi har insett att man inte får så många chanser att vinna Stanley Cup, säger målskytten och delade tvåan i poängligan Gabriel Landeskog till Aftonbladet.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1 - 3

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-0, 0-2, 1-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 5333

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.